Megdöbbentőek a laptopokba szánt új GeForce GPU-k

Egy gyors mérés alapján azonos teljesítményt nyújt az asztali és mobilos GTX 1070.

Mint reggel beszámoltunk a hírről, az NVIDIA bejelentette a gamer laptopokba szánt GeForce GTX 1080 / 1070 / 1060 grafikus vezérlőket. A vállalat állítása szerint az új termékek nagyjából azonos teljesítményt nyújtanak az asztali számítógépekbe szánt videokártyákkal, ami elég hihetetlenül hangzik.

Szerencsére a Tom’s Hardware végzett egy villámtesztet, a 3DMark TimeSpy és Unigine Heaven szintetikus mérőprogramokban, továbbá Metro: Last Light Reduxban eresztette össze a laptopokba szánt GeForce GTX 1070-et az asztali számítógépes GTX 1080 / 1070 duóval, továbbá egy GTX 980 kártyás Avant gamer notebookkal.

Az előzetes eredmények alátámasztják az NVIDIA állításait: a laptopokba szánt GeForce GTX 1070 teljesítményre valóban párban van az asztali számítógépes GTX 1070-nel, 1080p-ben és maximum beállítások mellett átlagosan 72 FPS sebességgel futott rajta a Metro: Last Light Redux. A jelek szerint történelmet írt az NVIDIA, hiszen még soha nem fordult elő, hogy notebookokba szánt felső kategóriás grafikus vezérlők azonos teljesítményt nyújtottak volna az asztali PC-s megfelelőikkel.

Forrás: pcworld.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük