PC, ami a zsebedben is elfér

A Modecom FreePC a mini számítógépek egy új generációja, akkora, hogy akár a tenyeredben vagy a zsebedben is simán elfér. Az USB pendrive méretű és formájú PC egy szokásos méretű számítógép tudását és kis korlátokkal a teljesítményét nyújtja. A FreePC négymagos Atom processzorral üzemel, 2GB memóriája van és az integrált Intel HD graphics képmegjelenítési képességeit tudja, Microsoft Windows 8.1 operációs rendszerrel.

Egy igazi, zip-elt hardver és szoftver elegye a Modecom FreePC. Egyszerű, kompakt és oly sok minden benne van. A Windows 8.1 operációs rendszer mellé full verziós Microsoft Office 365 és 15GB tárhelyet kínáló OneDrive előfizetés jár még, így igazán értékes csomagot kapunk.
Vegyünk egy olyan usert, aki a számítógépet valóban csak alapfeladatokra használja. Nap közben egy okostelefon vagy táblagép megfelelő képességekkel rendelkezik a számára, akkor körülbelül ennyi igényt támaszt egy PC-vel szemben, mint amire a FreePC képes.
A fotóit, videóit és dokumentumait a felhőben tudja tárolni és Microsoft Office programokkal szerkeszteni, pont olyan programokkal és környezetben, mint az irodai gépén vagy az iskolai számítógépen, csak egy monitor vagy egy nagy TV kell hozzá szabad HDMI csatlakozóval.
Külföldi munkánál vagy egy kis bérlakásban nincs túl sok hely másnak, mint ilyen kis eszközöknek. Egyszerűen csatlakoztatni kell, áramot adni és a WiFi-vel máris a neten lehetünk.
Tökéletesen működik vele a Bluetooth rádiós egerek és billentyűzetek többsége, de a két USB csatlakozónak (egy mini és egy mikró) hála egy olcsó vezetékes billentyűvel és egérrel is használható, vagy külső merevlemez, pendrive csatlakoztatható.
Ultra hordozhatósága révén elvihetjük magunkkal egy hotelszobába és az üzleti útra is. Egy projektorba dugva a prezentáció megtartásának már semmi akadálya sincs, nagyot néznek majd, hogy nincs nálunk laptop táska.
A FreePC másik nagy lehetősége azok az üzlethelyiségek, ahol nem nagyon van hely vagy nem mutatna jól egy szabványos PC ház, mondjuk egy étteremben. Egy teljes kábelmentes kiépítés valósítható meg.
Egy ilyen kis alkalmatosság számára kivételes teljesítményt nyújt az Intel Atom Z3735F CPU, nem is beszélve arról, milyen energiatakarékos lesz a konfigurációnk. A processzor mellett 2GB ram és egy 16GB-os flash tároló van a kis fekete dobozban még, a tárolókapacitás 32GB-os memóriakártyával számolva 40GB-ig bővíthető.
Forrás: www.jtc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük