5 app, amivel kihozhatod a maximumot telefonod kamerájából

A gyári alkalmazások sem rosszak, de új lehetőségek nyílnak meg, ha ezen appok valamelyikét telepíted.

Adobe Lightroom

Az Adobe neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül, ha másért nem is, a Photoshop miatt még az informatikában kevésbé jártas felhasználók is hallhatták már. A Lightroom mobilos változatának használatával szűrőket applikálhatunk, állíthatjuk az expozíciót, az ISO-t, a záridőt, és számos egyéb tulajdonságot, a Creative Cloud előfizetői pedig asztali alkalmazásban folytathatják a szerkesztést. Elérhető iOS-re és Androidra egyaránt.

VSCO

A VSCO szintén hasonló dolgokra képes. Az ISO és a záridő állítása mellett a fókuszt és az expozíciót is külön finomhangolhatjuk, látványos filterek között böngészhetünk, de a fehéregyensúlyt, a színeket is változtathatjuk. Az előfizetéses változattal számos egyéb lehetőséget oldhatunk fel, de a fontosabb eszközöket az ingyenes verzióval is elérhetjük mind iOS-en, mind Androidon.

Camera+ 2

Az iOS-es felhasználók, különösen azok, akik két- vagy háromlencsés kamerával szerelt okostelefont választottak, imádni fogják a Camera+ 2-t. Még a fentieknél hosszabbra is állíthatjuk a záridőt, de a makrófotózásnál és a portrékészítésnél is sokat segít – ez utóbbinál főleg akkor, ha széles látószögű és telefotó lencsét is építettek eszközünkbe. Természetesen a fent említett beállításokat (ISO, fehéregyensúly, stb.) is megtaláljuk benne, emellett a változtathatjuk a háttér élességét, színét, fényerejét anélkül, hogy ez hatással lenne az előtérben lévő objektumra, személyre.

Halide Mark II

Ez már inkább azoknak szól, akik értenek is valamennyit a fényképezéshez. A Halide Mark II-ban nagyon sok beállítási lehetőség segít, hogy a lehető legjobb fotót lőjük, azonban utólagos szerkesztésre az appon belül nincs lehetőség, ennek tudatában érdemes használatba venni.

ProCamera+

Ugyancsak nagyon sok beállítási lehetőséget kínál a ProCamera, azonban ebben már szerkeszthetjük is a fényképeket amellett, hogy kattintás előtt is sok mindent módosíthatunk ízlésünk szerint. Könnyű megtanulni a kezelését, sokat tanulhatunk arról, mit jelentenek az egyes funkciók, kifejezések, de ha az automatikus beállításokat választjuk, már azzal is előrébb juthatunk mint bármely gyári kameraappal. Bár nem az Adobe alkalmazása, kiválóan együttműködik a Creative Clouddal.

Forrás