Használt Laptop Pc-Seft Számítástechnika

Használt laptokok érkeztek! Lenovo T420-T430

Használt Laptop Pc-Seft Számítástechnikától:

 

Ez a típus jelöli a Lenovo 2012 modell szériájának 14″-es méretosztályú üzleti gépeit. A belső hardver tekintve az Intel Sandy Bridge processzorai köré épülnek ami a második generációs “i” egységeket jelenti. Az alaplap az Intel QM67-es lapkájára épül. A korábbi modellhez képest változás volt a kijelző képarányában is. Ettől a szériától cserélték le a korábbi 16:10 kijelzőket 16:9-re. A kijelző mögül eltűnt a RollCage-nek nevezett magnézium ötvözetből készült merevítés. A Serial Ultrabay Slim (9.5mm) helyett már a Serial Ultrabay Enhanced(12.5mm) méretű optikai meghajtókkal és merevlemez keretekkel lehet használni.

Nézz szét a Shopban

A DDR5-ös memóriamoduloknak jobb hűtésre lesz szükségük

A DDR5-ös memóriamodulok rövidesen megkezdhetik térhódításukat, ugyanis az Intel következő generációs konzumerpiaci platformja, amely az Alder Lake fejlesztés köré épül, immár DDR5-ös memóriatámogatással érkezik. Később az AMD háza tájáról is érkeznek majd DDR5-ös memória-alrendszert használó processzorok a konzumerpiacra, ám első körben mindkét gyártó a felsőkategóriára koncentrálhat majd, ahogy az lenni szokott.

Az új memóriaszabvány által kínált előnyökről már beszámoltunk, arról azonban még nem esett szó, hogy az újítások milyen kihívások elé állítják majd a gyártókat. A DDR5-ös memóriamodulok esetében a tápellátást szabályozó vezérlő, valamint a feszültségszabályzó modulok is a nyomtatott áramköri lapra kerülnek, nem az alaplapon foglalnak majd helyet, mint a korábbi szabványoknál, ami előnyökkel és hátrányokkal jár. Az előnyökről már beszéltünk: jobb lehet a tuningpotenciál, kevésbé lesznek komplexek az alaplap-dizájnok, valamint az adott gyártók a saját tapasztalataik alapján, a megcélzott igényekhez válogathatják össze a tápellátás komponenseit, ami költséghatékonyságra, illetve csúcskategóriás minőségre egyaránt lehetőséget ad.

Az előnyökhöz néhány hátrány is társul majd, ugyanis a tápellátó áramkör memóriamodulra történő integrálásával már nem csak a memórialapkák termelnek majd hőt működésük során, hanem az extra komponensek is, éppen ezért a hűtést is ehhez kell majd igazítani: a DDR5-ös memóriamodulok esetében fontos lesz majd az ütőképes hűtés, hiszen a hőtermelés is nagyobb lesz.

Forrás

5 app, amivel kihozhatod a maximumot telefonod kamerájából

A gyári alkalmazások sem rosszak, de új lehetőségek nyílnak meg, ha ezen appok valamelyikét telepíted.

Adobe Lightroom

Az Adobe neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül, ha másért nem is, a Photoshop miatt még az informatikában kevésbé jártas felhasználók is hallhatták már. A Lightroom mobilos változatának használatával szűrőket applikálhatunk, állíthatjuk az expozíciót, az ISO-t, a záridőt, és számos egyéb tulajdonságot, a Creative Cloud előfizetői pedig asztali alkalmazásban folytathatják a szerkesztést. Elérhető iOS-re és Androidra egyaránt.

VSCO

A VSCO szintén hasonló dolgokra képes. Az ISO és a záridő állítása mellett a fókuszt és az expozíciót is külön finomhangolhatjuk, látványos filterek között böngészhetünk, de a fehéregyensúlyt, a színeket is változtathatjuk. Az előfizetéses változattal számos egyéb lehetőséget oldhatunk fel, de a fontosabb eszközöket az ingyenes verzióval is elérhetjük mind iOS-en, mind Androidon.

Camera+ 2

Az iOS-es felhasználók, különösen azok, akik két- vagy háromlencsés kamerával szerelt okostelefont választottak, imádni fogják a Camera+ 2-t. Még a fentieknél hosszabbra is állíthatjuk a záridőt, de a makrófotózásnál és a portrékészítésnél is sokat segít – ez utóbbinál főleg akkor, ha széles látószögű és telefotó lencsét is építettek eszközünkbe. Természetesen a fent említett beállításokat (ISO, fehéregyensúly, stb.) is megtaláljuk benne, emellett a változtathatjuk a háttér élességét, színét, fényerejét anélkül, hogy ez hatással lenne az előtérben lévő objektumra, személyre.

Halide Mark II

Ez már inkább azoknak szól, akik értenek is valamennyit a fényképezéshez. A Halide Mark II-ban nagyon sok beállítási lehetőség segít, hogy a lehető legjobb fotót lőjük, azonban utólagos szerkesztésre az appon belül nincs lehetőség, ennek tudatában érdemes használatba venni.

ProCamera+

Ugyancsak nagyon sok beállítási lehetőséget kínál a ProCamera, azonban ebben már szerkeszthetjük is a fényképeket amellett, hogy kattintás előtt is sok mindent módosíthatunk ízlésünk szerint. Könnyű megtanulni a kezelését, sokat tanulhatunk arról, mit jelentenek az egyes funkciók, kifejezések, de ha az automatikus beállításokat választjuk, már azzal is előrébb juthatunk mint bármely gyári kameraappal. Bár nem az Adobe alkalmazása, kiválóan együttműködik a Creative Clouddal.

Forrás

Letölthetővé vált a Windows 11 béta verziója

A Microsoft egy hónappal a bejelentés után közzétette a Windows 11 első nyilvános bétáját is, ami funkciók terén már tartalmasabb a korábban elérhető fejlesztői előzetesnél. A kiadás betekintést nyújt többek közt az új felhasználói felületbe, a teljesen megújult Microsoft Store-ba, és az újragondolt többablakos kezelhetőségbe – valamint nem mellesleg már stabilabb is.

A Microsoft kiemeli, hogy akik korábban telepítették a fejlesztői változatot, azoknak teljesen újra kell telepíteniük az operációs rendszert, nem lesz elég frissítésként letölteni.

Forrás

Windows 10 felgyorsításának folyamata

Nem titok, hogy nem tökéletes a Windows 10, de jó tulajdonsága, hogy testre szabható, és néhány trükkel sokat gyorsíthatsz is rajta.
1. Kapcsold le az automatikus elinduló szoftvereket
Lehet, hogy egyszerűen csak azért lassú a számítógéped, mert egy rakás olyan programot töltesz be a Windows 10 indulásakor, amire nincs is szükséged. Az automatikusan elinduló alkalmazások lassítják a bootolást, és rontják a rendszer teljesítményét.
2. Kapcsold ki az effekteket és animációkat
Némileg visszafoghatja a Windows teljesítményét az effektek és animációk használata, habár az újabb gépeken ezek hatása már nem nagyon érezhető. Ha viszont régebbi géped van, akkor érdemes ezeket lekapcsolni.
3. Dobáld ki a felesleget!
A legjobban az olyan szoftverek képesek lelassítani a Windowst, melyeket nem is használsz.
4. Tisztítsd meg a merevlemezeket!
A számítógép egy idő után tele lesz mindenféle haszontalan adatokkal, melyek csak a helyet foglalják és lassítják a merevlemez írását és olvasását. Ezért szükséges bevetni időnként a Lemeztisztítás funkciót.
8. Kapcsold ki a háttéralkalmazásokat!
A háttérben futó alkalmazások lassítják a rendszert, ezért ha nincs rájuk szükséged, akkor inkább kapcsold le őket.
0
    0
    Kosár